Σύρμος Κωνσταντίνος

Σύρμος Κωνσταντίνος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

O Κωνσταντίνος Σύρμος, είναι συγγραφέας, στιχουργός και αρθρογράφος. Από το 2018 βρίσκεται στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου. Είναι επίσης μέλος του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας «Ιίνίng» ενώ για μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε και μέλος της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών.

Το μυθιστόρημά του «Το Μπλε Τετράδιο» (εκδ. Λυκόφως, 2017), βραβεύτηκε ως βιβλίο της χρονιάς 2017, από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.). Το διήγημά του «Πορφυρό νερό», επιλέχθηκε για την συλλογή διηγημάτων «Παράξενες μέρες στο Ηράκλειο». Στιχουργικά συμμετείχε στο μουσικό CD «Σε τόπους που δεν ξέρω», στο οποίο συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Ν. Ζούδιαρης, η Φ. Δάρρα, ο Α. Ρίζος και ο ο Γ. Πολύζος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες τέχνης και πολιτισμού (ologramma.art, iart.gr,  entropiaradio.gr).

Ο Κωνσταντίνος, γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης και διαμένει μόνιμα στο Παλαιοκάστρο του Δήμου Μαλεβιζίου. Είναι γιος του Μιχαήλ και της Μαρίνας.

Μέσα από την συμμετοχή του στα κοινά, επιθυμεί να δώσει προτεραιότητα στον πολιτισμό και στην ισοτιμία μεταξύ των ανθρώπων. Ως εκ γενετής άτομο με κινητική αναπηρία, θέτει διαφορετικές προτεραιότητες, κατανοώντας από την εμπειρία του, πως η αναπηρία δεν θα έπρεπε να είναι κάτι που, ο εκάστοτε άνθρωπος κουβαλά με ντροπή και να λογίζεται η όποια αναπηρία ως μία προσωπική τραγωδία. Θεωρεί πως αναπηρία είναι η ανικανότητα της κοινωνίας να δημιουργήσει προϋποθέσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στον ανάπηρο άνθρωπο να έχει τον έλεγχο της ζωής και των επιλογών του.

Η συμμετοχή του στις Δημοτικές Εκλογές, δεν περιορίζεται και δεν στοχεύει μόνο στα θέματα των ατόμων με αναπηρία. Θέλει ο πολιτισμός να μπει σε πρώτο πλάνο, γιατί πιστεύει ακράδαντα πως ο πολιτισμός κι η ενασχόληση των παιδιών με τις τέχνες και τις διαφορετικές κουλτούρες, μπορεί να θρέψει ανθρώπους που θα απεχθάνονται τον
φασισμό και τον ρατσισμό. Ανθρώπους που θα σέβονται το χρώμα, το φύλο, τα πιστεύω και την κάθε επιλογή του συνανθρώπου.

Συγγραφέας, στιχουργός και αρθρογράφος

Τηλέφωνο: 697 871 7663
Email: 821979sk@gmail.com

Περισσότερα

Ψαράκη Ειρήνη

Ψαράκη Ειρήνη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Παρασύρη Πελαγία

Παρασύρη Πελαγία

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Φθενός Δημοσθένης

Φθενός Δημοσθένης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Σαλούστρος Βαγγέλης

Σαλούστρος Βαγγέλης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος