Ποιοί Είμαστε

Tο όνομα και το λογότυπό μας δεν είναι τυχαία, μας εκφράζουν απόλυτα.
Ο Δήμος αποτελεί μια συλλογικότητα και για να πάει μπροστά χρειάζεται την ένωση όλων των Δημοτών.
Οι Δημότες μας επιλέγουν και γι‘ αυτούς δουλεύουμε ακούραστα. Σαν μέλισσες στην κυψέλη, που με συλλογική και ακούραστη εργασία δημιουργούν, παράγουν και προσφέρουν.
Όλοι για όλους, με συνέπεια, ήθος και κρυστάλλινη καθαρότητα, για ένα Δήμο της πόλης και των οικισμών, για ένα Δήμο όλων μας.

Τα σχολεία πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν Ναός της γνώσης. Οι εκπαιδευτικοί να αγωνίζονται για να προσφέρουν σωστή μάθηση στα παιδιά μας, στους αυριανούς ενεργούς Δημότες.
Το περιβάλλον στα σχολικά κτήρια θα πρέπει να είναι ασφαλές, καθαρό, υγιεινό, χωρίς ίχνος ψεγαδιών. Είναι προτεραιότητα μας να εξασφαλίσουμε νέα σχολικά κτήρια και να εκσυγχρονίσουμε τα τωρινά.
Να βελτιώσουμε τους αθλητικούς χώρους και να τους εξοπλίσουμε κατάλληλα για την υλοποίηση των προγραμμάτων άθλησης των μαθητών.
Να αναπτύξουμε τις «Σχολές Γονέων» .
Να δημιουργήσουμε τμήμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας.
Να δημιουργήσουμε «Κοινωνικό Φροντιστήριο» εφάμιλλο των υπολοίπων, για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μια νέας εικόνας και ταυτότητας του Δήμου Μαλεβιζίου. Με κεντρικούς άξονες:

Τον τόπο, την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Την βελτίωση των μουσείων και των αρχαιολογικών περιοχών.
Την ανάδειξη κάθε ξεχασμένου ιστορικού σημείου σε ολόκληρο το Δήμο.

Με συντονισμό των δράσεων – εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων και την συστηματική προβολή τους από όλα τα διαθέσιμα μέσα προβολής.
Με ψηφιοποίηση όλων των διαθέσιμων αρχείων των συλλόγων, των μουσείων και κάθε άλλου πολιτιστικού φορέα, για την διασφάλιση διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το «Ενωμένο Μαλεβίζι» θα επενδύσει στην βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και φυσικά στην επέκτασή τους σε όλο σύστημα λειτουργίας του Δήμου. Αυτό θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα και θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους φοιτητές , τους επιστήμονες, τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Άλλα και σε ένα ευρύτερο φάσμα, για όλους τους ανθρώπους, που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην ιδιωτική και επαγγελματική καθημερινότητά τους.

Θα δημιουργήσουμε έναν ηλεκτρονικό οδηγό για τους επισκέπτες και για τους Δημότες, που θα περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις, τα αξιοθέατα και τα επισκέψιμα σημεία καθώς και τις εκδηλώσεις ολόκληρου του Δήμου, όπως και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία.

Πρώτο μέλημά μας θα είναι ο «ΕΦΙΚΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ». Μέσα από την δύναμη που έχει ο τόποςμας.Την ιστορία του, τις παραδόσεις του και το φυσικό κάλλος, που διαθέτει. Στοιχεία που μπορούν να εξασφαλίσουν τουρισμό στο Μελεβίζι, καθ’όλη την διάρκεια του έτους.
Εκθεσιακός Τουρισμός / Θρησκευτικός Τουρισμό / Πολιτιστικός Τουρισμός
Περιβαλλοντικός Τουρισμός / Οικοτουρισμός / Αγροτουρισμός
Θεραπευτικός – Ιαματικός Τουρισμός / Ιστορικός Τουρισμός
Τουρισμός Υπερηλίκων / Σχολικός Τουρισμός
Γαστρονομικός Τουρισμός
Αθλητικός Τουρισμός

Το Όραμά Μας

Ο Δήμος υπηρετεί τους Δημότες». Με βασικό στόχο αυτή τη μέγιστη δημοκρατική αρχή, καταθέτουμε τις βασικές αρχές του οράματός μας για το Δήμο Μαλεβιζίου.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο-Πρότυπο, που θα βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, για εμάς και τα παιδιά μας!

Ανάπτυξη & Απασχόληση

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το Μαλεβίζι, σε δήμο της καινοτομίας και του πολιτισμού, με στρατηγική και στόχους, με σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη

Αγροτική Ανάπτυξη

Με νύχια και με δόντια θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Μαλεβιζίου, που είχε και έχει πρωταρχικό ρόλο για την περιοχή και τους Δημότες.
Γεωργία – Φυτική Παραγωγή.

Πράσινο

Σε μια καθαρή γειτονιά, σε έναν καθαρό οικισμό, σε μια καθαρή πόλη, η ζωή μας γίνεται καλύτερη και ποιοτικότερη και αυτό θα το πετύχουμε με:
Αναδιάρθρωση του προσωπικού

789

Μέλη

2335

Συνδρομητές

342

Εθελοντές

78

Καμπάνιες