Σπύρος Α. Καλλέργης

Σπύρος Α. Καλλέργης

Αγαπητοί Φίλες & Φίλοι,

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τύλισο Μαλεβιζίου και είμαι το πρώτο παιδί του Αντωνίου Καλλέργη και της Φωτεινής (Μαναβάκη) Καλλέργη, με καταγωγή από την Μονή Μαλεβιζίου και την Τύλισο Μαλεβιζίου, αντίστοιχα.

Οι αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκα, μου δώσανε τα ισχυρά θεμέλια που ήταν απαραίτητα για να χειριστώ όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές  μου δραστηριότητες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ακούραστα και ευσυνείδητα.

Αγωνίζομαι με πάθος απέναντι σε όλους εκείνους, που προσπαθούν να αποκομίσουν ευκαιριακά και ιδιοτελή οφέλη, αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο.

Με την υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος Μαλεβιζίου, με την ανεξάρτητη παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙ», καλώ όλους να πλαισιώσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια μας, να κάνουμε ξανά το Μαλεβίζι γη της Επαγγελίας,  της Ευμάρειας, του Πολιτισμού και των αξιών.

Ήρθε η ώρα να γίνει το Μαλεβίζι, ο τόπος που όλοι επιθυμούμε.

Εργασιακή Εμπειρία

Ως άνθρωπος ανήσυχος και δραστήριος ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία δημιουργώντας ένα εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών ειδών οικιακής χρήσης, με την επωνυμία «ALFAPLASTIKS»ΕΠΕ, στην Παιανία Αττικής. Η ανέλιξη μου ραγδαία, λόγω της καινοτομίας των προϊόντων σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Η αγάπη όμως για τον τόπο μου, ήταν αυτή που με οδήγησε να επιστρέψω το 1981 πίσω στην πατρίδα μου, το Μαλεβίζι. Και να συνεχίσω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα σε νέα βάση.

Ο χώρος των κατασκευών ήταν αυτός που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που πάτησα εκ νέου τα πόδια μου στα Πάτρια εδάφη. Οι δυνατότητες ανάπτυξης πολλές.

Στην σχεδόν 40ετή μου παρουσία στο χώρο έχω επιδείξει πλήθος έργων, μεταξύ άλλων διαφόρων εμβληματικών κτηρίων για τα δεδομένα του Ν. Ηρακλείου, Ξενοδοχείων, σταθμών αυτοκινήτων κ.α. Δημιουργώντας συγχρόνως εκατοντάδες θέσεις εργασίας, όπου είχα την τύχη να συνεργαστώ επι το πλείστων με Μαλεβιζιώτες.

Παράλληλα ασχολήθηκα με την άλλη μεγάλη μου αγάπη, την Αμπελουργία. Τα βιώματα μου στον αγροτικά τομέα εκ γενετής πολλά. Η δημιουργία αμπελώνων με σπάνια και ιδιαιτέρα- ντόπια αμπέλια, ο επαναπατρισμός της ποικιλίας Malvasia di Candia και η παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών σε ιδιόκτητο οινοποιείο, ήταν το επισφράγισμά της προσπάθειας μου.

Αθλητισμός

  • Παλαίμαχος Αθλητής Πάλης
  • Ιδρυτής και Πρόεδρος επί 30ετίας του «ΚΑΛΛΕΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ» Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης
  • Εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. επί 25ετίας της ομοσπονδίας της Πάλης Ελλάδος
  • Ιδρυτής και Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής – Πάλης Κρήτης, με πολλές διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Κοινωνία

  • Ιδρυτής και Πρόεδρος επι 18ετίας του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Αλόγου «ΠΑΣΥΦΑ», όπου μαζί με μια ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων φροντίσαμε για την διάσωση του Γεωργαλίδικου Κρητικού αλόγου
  • Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Σοσιαλιστικών Μελετών «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ»
  • Πρόεδρος επι 20ετίας της λέσχης «ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ»
  • Ιδρυτής και Πρόεδρος επί 30ετίας του ιστορικού συλλόγου «ΣΚΑΦΙΔΑΡΑ», όπου με σκληρούς αγώνες μαζί με τα μέλη του συλλόγου, πέτυχαμε την απομάκρυνση της χωματερής και τον μη-χαρακτηρισμό της, ως βιομηχανική περιοχή βαριάς όχλησης. Επίσης μαχόμαστε για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων στα Ληνοπεράματα (ΔΕΗ-ΤΣΙΜΕΝΤΑ-ΚΑΥΣΙΜΑ)

Σημαντικές Αναφορές

  • Ειδικός Σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Σεβασμιώτατου κ.κ. Ειρηναίου σε θέματα Εκκλησιαστικής Περιουσίας.
  • Επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη από το 2016

Επιτεύγματα

Δημόσιος Λόγος

Συνεντέυξεις και περιοδείες από τον Σπύρο Α. Καλλέργη